BLOG

NOTÍCIA

La coach i terapeuta Anna Colomer presenta Kintsugi per Sant Jordi

març 16, 2023

LA PANDÈMIA TAMBÉ HA ACCENTUAT LES CRISIS I ELS DIVORCIS ENTRE LES PARELLES 

Des que va començar la Covid-19, la convivència interrompuda amb la parella ha passat factura i en alguns casos, el desgast ha causat la separació o el divorci

Així ho han constatat terapeutes de família i L’AEAFA (Asociación Española de Abogados de Familia). Tanmateix, alguns terapeutes de parella asseguren que han notat un augment de consultes fins a un 20% durant la pandèmia. 

I és que la Covid-19 ha arrasat amb tot, inclús amb l’amor. Les parelles que estaven bé poden haver sortit reforçades del confinament, mentre les que estaven malament, possiblement han empitjorat. Paral·lelament, també hi ha moltes parelles que s’han debilitat molt sense arribar a separar-se. La tensió a les relacions segueix sent-hi present i el nombre de parelles que busquen assessorament ha augmentat considerablement durant el confinament i el postconfinament. 

Anna Colomer (1974, Ogassa), coach especialitzada en Intel·ligència Emocional, amb una àmplia trajectòria en el món del coaching, va veure amb claredat crear el taller ‘Kintsugi: enforteix la teva relació de parella’, ja que des que va començar la pandèmia observava al seu centre Mentcos (especialitzat en teràpies naturals i situat a Sant Joan de les Abadesses), que cada vegada li arribaven més pacients amb problemes de convivència amb la parella. Així és que arran de la Covid-19 s’ha anat especialitzant com a terapeuta de parella

“La majoria dels meus clients eren persones individuals. Però al cap de dos mesos de confinament més de la meitat de les consultes van ser per crisi de parella. I té la seva lògica: el fet d’estar tot el dia tancats accentuava la crispació i les discussions. I és que mai havíem viscut una situació similar: teletreballant diàriament, adaptació a les limitacions, sense moments d’oci i el fet també de no poder veure amb llibertat als familiars i amics. Tot plegat ha estat sinònim d’estrès i ansietat, i de rebot, els problemes s’han projectat en la parella”. Aquestes són les primeres paraules d’Anna Colomer, coach especialitzada en intel·ligència emocional i PNL (Programació neurolingüística) qui també afegeix: “És curiós perquè en alguns casos, venen les parelles en sessions individuals i entre ells no ho saben i penso sincerament que el taller que he creat donarà llum a moltes parelles que s’estan veient debilitades i que no saben gestionar la situació perquè no tenen les eines necessàries, no per falta de voluntat.” 

Des del 2012 l’Anna Colomer es dedica amb passió al món del coaching i la seva formació és força àmplia (informació detallada a la seva biografia). En aquest nou projecte ha volgut fusionar el concepte teambuilding (aprenentatge en forma de joc) amb el de relacions de parella i amb un al·licient: la natura. El llançament del projecte es farà en un dia assenyalat per les parelles: la Diada de Sant Jordi amb la missió d’ajudar a enfortir les relacions. 

UNA INICIATIVA PIONERA A LA COMARCA DEL RIPOLLÈS 

No tenim en constància que a la comarca del Ripollès existeixi un altre projecte amb les característiques que detallarem a continuació. En primer lloc, especifiquem què és ‘Kintsugi’: una tècnica centenària del Japó que consisteix a reparar les peces de ceràmica trencades i que ha acabat convertint-se en una filosofia de vida. La missió de l’Anna és ajudar doncs a reconstruir la ferida i la unió de les parelles debilitades per la pandèmia. 

EN QUÈ CONSISTEIX EL TALLER? 

‘Kintsugi: enforteix la teva relació de parella’, té tres parts clarament diferenciades i la durada és de tres hores. En la primera d’elles, l’Anna realitza l’anamnesi de la parella (l’historial) i els 
pregunta què els agradaria treballar o els convida al fet que detallin algun conflicte que sàpiguen que debilita la relació diàriament. 

A la segona fase, l’Anna introdueix en format teambuilding (cada joc té el seu aprenentatge i reflexió), exercicis pràctics perquè la parella connecti des de la ment- cos-emocions-ànima.

Durant aquests exercicis es fusiona la psicologia, el mindfulness (atenció plena), la PNL (Programació neurolingüística), la intel·ligència emocional i el coaching, tot adaptant-los a les necessitats dels protagonistes els quals viuen una experiència única i irrepetible. 

A diferència de les típiques i tòpiques sessions de teràpia de parella que es realitzen a consulta, en aquesta ocasió, l’Anna ha triat un entorn privilegiat per dur a terme el taller. Es tracta del bosc d’Ogassa (a 5 minuts de Sant Joan de les Abadesses). 

Després d’una sessió es dissenya tot un pla per treballar el ‘Kintsugi’. Aquest és totalment personalitzat segons les necessitats de la parella i es treballen els valors més importants: amor, seguretat, confiança, compromís, passió, respecte i diàleg. Les sessions posteriors podran realitzar-se al mateix bosc o en consulta. 

Comparteix l’article

NOTÍCIES ANTERIORS