SERVEIS PROFESSIONALS

EMPRESA

SEIJAKU

Seijaku significa serenitat al mig del caos. Quan al nostre voltant el món sembla haver embogit, però nosaltres podem mantenir la pau. Literalment, és una solitud en tranquil·litat.

El treball en equip sens dubte ens donarà uns millors resultats, la suma de cada component de l’equip juga un paper decisiu en l’èxit empresarial, sembla molt senzill oi? Doncs si ho és tot i que cal entendre que com qualsevol relació implica intrínsecament el conflicte, tot i que es vegi socialment com una cosa negativa és innata en les relacions i quan es fa present el que cal fer es transforma el conflicte en una oportunitat de creixement.

El 88% dels espanyols afirmen que la seva empresa no resol els conflictes laborals, segons una enquesta entre els usuaris de la comunitat laboral Treballant.com – Universia. Si gestionem el conflicte l’empresa creix, millora resultats, ja que els membres de l’equip tornaran a ser un potencial enfocat a un propòsit alineat amb l’empresa.

Les causes que motiven el conflicte són molt variades i predominen l’abús de poder. Així i tot, el segueixen amb percentatges molt repartits els conflictes d’interès, l’escassetat de recursos, la manca de claredat, la manca de comunicació, els frecs entre empleats o l’estrès.

Steve Jobs resolia els conflictes perquè els seus treballadors continuessin motivats i enfocats en els resultats, lluny de la realitat com hem vist al nostre país girem l’esquena al conflicte, sense tenir en compte la importància que suposa gestionar el conflicte. Aquí et deixo una gran faula per reflexionar sobre el problema:

La faula budista ‘El problema’

Compta una antiga faula budista que fa molt de temps, en un monestir llunyà, ubicat en un vessant gairebé inaccessible d’una muntanya de l’Himàlaia, un dels monjos budistes més ancians va morir. Tenia un lloc important, ja que era el guardià, i algun altre monjo s’havia de quedar amb el seu lloc de treball. Però no era pas fàcil. Havia de ser un monjo que reunís les característiques adequades.

Així que el Gran Mestre va reunir tots els seus deixebles per comprovar qui podria exercir aquest honrós lloc. En una àmplia sala, tots els deixebles es van asseure davant del Gran Mestre. Ell va col·locar una petita tauleta al mig de la sala i damunt d’ella un formós gerro de porcellana. Al gerro va col·locar unes precioses flors grogues. Aleshores va dir:

– Vet aquí el problema: assumirà l’honrós lloc de Monjo guardià qui el resolgui.

El monjo budista que va aconseguir resoldre el problema.

Tots es van quedar absorts, mirant en silenci el bell gerro. Què representaria? On era el problema? Necessitaria aigua la flor? Representaria la bellesa de la Natura? O la temptació de l’home? Eren massa preguntes!

Però aleshores, un dels deixebles es va aixecar decidit. Va treure la seva espasa, va mirar els deixebles i el Gran Mestre i d’un sol cop, va trencar el gerro i les flors. Els altres es van quedar horroritzats, però el Gran Mestre va dir:

– Aquí tenim algú que no només ha endevinat el problema, sinó que a més l’ha resolt i l’ha acabat. Honorem al nostre nou guardià del monestir. Aprenentatge: «No importa com sigui el problema. El que importa és acabar amb el problema».

El mètode Seijaku potencia equips, millora la comunicació a totes direccions en l’organització, fa de palanca davant el conflicte cap a l’èxit, fa créixer la creativitat i productivitat, fa disminuir l’estrès laboral, entre altres beneficis.

ÉS EL MOMENT DE CRÉIXER

Si vols anar de pressa ves sol, si vols arribar lluny ves acompanyat. (Winston Churchill)

SESSIONS PER TREBALLADORS

PACKS I PREUS

FORMATS

PRESENCIAL I ONLINE

MÉS SERVEIS

benestar

tota la informació

parella

tota la informació

treballador

tota la informació

COL·LABORACIONS